Zelf doen - LEonS Autorijschool

Ga naar de inhoud

Zelf doen

Examens/Toets
Dit moet jij ZELF doen voordat je Tussentijdse Toets of Praktijkexamen kan worden aangevraagd:

Ga allereerst na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud je inloggegevens goed. Een DigiD heb je nodig voor bijna alle overheidszaken, en ook om een rij-examen aan te vragen!

A. Theoriecertificaat.
Allereerst moet je een geldig Theoriecertificaat hebben. Zonder deze kan je géén Tussentijdse Toets of Praktijkexamen doen. Alles over de theorie vind je hier.

B. Machtig je rijschool.
Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen of Tussentijdse Toets aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:
  1. Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Kies ‘Auto’ en vul de naam of vestigingsplaats van je rijschool in. Als je op je rijschool klikt, dan zie je daar het rijschoolnummer staan. Noteer dit nummer. Het rijschoolnummer van LEonS Autorijschool is : 6804Z5
  2. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
  3. Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen.
  4. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  5. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
C. Vul het formulier 'Gezondheidsverklaring' in
Voordat je examen doet, moet je het formulier ‘Gezondheidsverklaring’ invullen. Daarop staan een aantal vragen over je gezondheid. Om de weg op te mogen, moet je namelijk gezond genoeg zijn. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen zijn gelukkig gezond genoeg.
De verklaring kun je gemakkelijk online kopen via Mijn CBR. Je kunt daar een Gezondheidsverklaring invullen voor meer dan 1 examencategorie.

Tip: Vul de Gezondheidsverklaring in aan het begin van je rijopleiding.
Vooral als je twijfels hebt of je gezond genoeg bent, is het belangrijk om de Gezondheidsverklaring op tijd in te vullen. Liefst bij het begin van je rijopleiding. Het kan namelijk voorkomen dat het CBR je verplicht een arts om advieste vragen, en/of een rijtest te doen. En dat kost tijd. Wacht daarom niet tot het laatst!
Wil je de vragen die je voorgeschoteld krijgt eerst eens rustig bekijken? Klik dan Hier voor een overzicht van alle vragen in het formulier "Gezondheidsverklaring" van het CBR.
Terug naar de inhoud