Visie - LEonS Autorijschool

Ga naar de inhoud

Visie

Opleiding
Allereerst is belangrijk of je een goede verstandhouding hebt met je rijinstructeur. Luister maar eens op een feestje als het gespreksonderwerp over rijles gaat. Nagenoeg iedereen kent zijn of haar rijinstructeur en kan daar heel veel over vertellen, zowel positieve als negatieve kanten. Voor mij is dit één van mijn pijlers: Een fijne ontspannen sfeer creëren, waarin jij in staat bent om het beste uit jezelf te halen. Immers, je moet het leuk vinden en telkens met een goed gevoel uit je lesomgeving komen, zodat je het maximale rendement uit een les kan halen.

Een andere pijler is de kwaliteit van de rijles. Iedereen dient te worden opgeleid aan de hand van de rijprocedure. Dit is een document wat is samengesteld door een aantal hoofdrolspelers in de rijinstructeursbranche, zoals CBR, Politieacademie, BOVAG, Defensie rijschool etc. Een garantie voor kwaliteit en uniformiteit. De inhoud van deze rijprocedure B is gebaseerd op de actuele verkeerswetgeving. Hierin staat het meest wenselijke rijgedrag beschreven. Een brondocument voor zowel de rijinstructeur als de rijexaminator. Deze procedure loopt als een rode draad door de gehele rijopleiding, waardoor iedereen opgeleid wordt volgens de huidige regelgeving en procedures. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Betrouwbaarheid is de derde pijler.
Door te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt blijf je geloofwaardig. Dit is tevens een kwaliteitsmerk wat essentieel is, maar vooral waar je recht op hebt. Een lesuur duurt ook 60 minuten. Door telkens 2 minuten korter rijles te geven is dat op 30 rijlessen een heel lesuur, iets wat nooit mag gebeuren. Het is nagenoeg onmogelijk om een voorspelling te doen hoeveel rijlessen je nodig hebt. Een indicatie geven is wel mogelijk, maar door uiteenlopende redenen moet dit regelmatig worden bijgesteld. Dit is een proces waar niemand op zit te wachten. Wel goed terugkoppelen en de voortgang bespreken en doelen stellen die haalbaar zijn. Hiermee kom je verder, en is de hele rijopleiding transparant zonder "valkuilen".

Conclusie
Samengevat is sfeer, kwaliteit en betrouwbaarheid onontbeerlijk om een rijopleiding zo efficiënt mogelijk te geven.
Een reden temeer om te kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid in de juiste sfeer.

Terug naar de inhoud