Faalangst - LEonS Autorijschool

Ga naar de inhoud

Faalangst

Examens/Toets
Een heel lastige zaak waar iemand niet graag mee komt. Toch zijn er leerlingen die dit (helaas) hebben. Vaak wordt het verward met examenangst, eveneens een lastige zaak die je heel vaak tegenkomt. Nagenoeg iedereen is zenuwachtig bij het examen, dit is een normale reactie. Door een tussentijdse toets bij het CBR te doen, waarbij de leerling deze ervaring al eens opdoet, kun je hier anders en mogelijk beter mee omgaan.
Faalangst rijexamen, misschien iets voor jou?

Het faalangst rijexamen is bedoeld voor mensen met angst voor het rijexamen. Blokkade in je normale doen en laten. Presteer je hierdoor veel minder, maar kan je wel goed autorijden en je bent klaar voor het CBR rijexamen, dan is een faalangst rijexamen misschien iets voor jou. Uit een proef is gebleken dat deze speciale aanpak veel meer leerlingen laat slagen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan.

De duur van het faalangst-examen ligt ongeveer rond de 80 minuten, dit is 25 minuten langer dan een normaal rijexamen.
Is een faalangst rijexamen makkelijker dan een CBR rijexamen?
Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! Je moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat jij moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.
Ben je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kun je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je mag het zelf aangeven. Je examinator kan je ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig hebt.

Terug naar de inhoud