BNOR - LEonS Autorijschool

Ga naar de inhoud

BNOR

Examens/Toets
Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR).

Wanneer je binnen vijf jaar vier keer zakt voor het CBR rijexamen dan moet je de volgende keer een  BNOR examen, of staatsexamen doen. Lees hier meer over het rijexamen bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.
Hoe ziet het BNOR Examen er uit?

Het BNOR rijexamen is niet gemakkelijker dan het CBR rijexamen. De eisen die het BNOR stelt aan je rijvaardigheid liggen in de wet vast en zijn hetzelfde als bij het CBR.

Veel BNOR kandidaten zijn erg zenuwachtig voor het examen. Het BNOR maakt daarom vaak gebruik  van andere locaties dan de normale CBR locaties. Ook is er extra tijd beschikbaar. Een BNOR examen duurt 90 minuten. Voorafgaand aan het BNOR examen gaat de examinator een gesprek aan met de kandidaat en eventueel de instructeur. Dit kan gaan over de voorgaande examens die de kandidaat bij het CBR heeft gehad.

De routes zijn hetzelfde als de routes bij een normaal praktijkexamen bij het CBR. Tijdens het rijden doet de examinator er alles aan om jou op je gemak te stellen. Zo nodig wordt het voertuig langs de kant van de weg gezet om de zenuwen tot bedaren te laten komen. De duur van het echte praktijkgedeelte (dus deelnemen aan het verkeer) is in principe niet veel langer dan bij het reguliere verkeersexamen. Na het rijden vindt er een gesprek plaats over de gereden route en wordt de uitslag bekend gemaakt door de examinator van het staatsexamen.
Terug naar de inhoud